Avantajele utilizarii manechinelor de croitorie

Manechin de croitorie

Meseria de croitor este din ce in ce mai cautata in zilele noastre, mai ales acum cand se pune accentul pe realizarea de haine unice, cu personalitate. De ce are nevoie un croitor bun? De o masina de cusut profesionala, materiale diverse si un manechin de croitorie. Este important sa aiba toate materialele necesare pentru a se asigura ca rezultatul final va arata impecabil si masuratorile au fost facute corect. Un manechin de croitorie sau manechinul croitorului este un element indispensabil in atelierul unui croitor deoarece atunci cand aceste trebuie sa realizeze piese mai complexe, nu va putea fara ajutorul manechinului. Insa un manechin de croitorie reglabil ajuta mai mult, mai ales cand trebuie sa facem aceleasi haine pentru mai multi oameni cu masuratori diferite.

Ce avantaje are folosirea unui manechin de croitorie?

 • Manechin de croitorie
  Manechin de croitorie oferit de merceria on-line Kreativshop.ro

  Un manechin de croitorie reglabil permite modificarea masuratorilor in functie de caracteristicile fizice ale clientului. Folosind aceasta tehnica, sansele ca imbracamintea sa nu se potriveasca inca de la prima proba sunt minime.

 • Un instrument de cusut deosebit de util, acest manechin de croitorie va poate ajuta sa creați haine cu croieli complexe, cum ar fi cea a unei mirese sau a unei domnișoare de onoare. Chiar și rochiile de seara pot fi facute cu usurinta cu ajutorul acestor manechine reglabile.
 • Manechinul de croitorie este folosit mult mai des de studentii care studiaza design vestimentar sau alte specializari din domeniu. Acestia experimenteaza diferite modele cu dimensiuni diferite.
 • Daca esti croitor sau un designer, atunci vei gasi acest manechin de croitorie extrem de util, deoarece atunci cand doresti sa faci o pauza, puteti aseza rochia sau haina pe manechin iar apoi sa reluati munca de unde ati ramas.
 • Daca haina pe care urmeaza sa o cosi necesita pliuri in unele zone, atunci iti va fi mult mai usor sa lucrezi pe un manechin de croitorie. Pur si simplu imbraci manechinul si vei avea o imagine de ansamblu concreta.

  Manechin de croitorie
  Manechin de croitorie oferit de merceria on-line Kreativshop.ro
 • Un manechin de croitorie nu este limitat doar la proiectarea si crearea de haine pentru alti clienti. Poti avea, de asemenea, unul pentru a verifica doar rochia ta ianinte de a o purta. Daca reglezi manechinul dupa masuratorile tale, iti poti lucra mult mai bine hainele.
 • Atunci cand realizezi haine mai sofisticate, clientul va veni la mai multe probe. Il va ajuta mult sa vada cum arata haine lui imbracata de un manechin de croitorie. Astfel, va putea observa detaliile si va sti din timp daca are nevoie de undele modificari.
 • Insa avantajul cel mai mare este ca acesta ajuta la potrivirea perfecta pentru clientii tai, indiferent de masuratori.

Exista anumite materiale de care un croitor sau un designer nu se poate lipsi, iar unul dintre acestea, bineinteles pe langa masina de cusut, este manechinul de croitorie. Desi multi nu il folosesc, el este extrem de util atat pentru croitor cat si pentru client, din mai multe considerente. In acest fel, munca croitorului este usurata si clientul vede din timp cum arata haina lui imbracata.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.