Tratamente pentru căderea părului. 5 remedii naturale pentru acasă

Te confrunți cu căderea părului? Este deteriorat și se rupe? Doar spălatul pe cap nu este suficient dacă vrei să ai un păr sănătos. În acest articol vei găsi 5 tratamente pentru căderea părului pe care le poți face acasă.

Alimentația

În primul rând, trebuie să știi că o hrană săracă  în vitamine și minerale afectează sănătatea părului tău. De exemplu, lipsa vitaminei b din corp va face ca părul să se subțieze și să cadă. Din acest motiv este foarte important să acorzi o atenție mai mare mâncării.

Studiile arată că oul fiert și drojdia te ajuta să asimilezi vitamina b5( previne apariția mătreței) și b8(ajută la regenerarea părului). Totuși, este indicat să mănânci un ou fiert o data la 2 zile. În timp ce o bucățică de drojdie proaspătă este recomandată zilnic.

Masajul capilar –  activează circulația sângelui la nivelul scalpului. Ca rezultat, părul va crește mai repede, iar firul de păr se întărește.

Mai întâi așază-ți palmele pe cap, una peste alta. După care, rotește-le ușor în sensul acelor de ceas. Vei simți cum scalpul se mișcă sub degete. Repetă metoda pentru tot capul.

Ceaiul de mentă – previne căderea părului.

Într-un vas se prepară ceaiul de menta, cat mai concentrat. După aceea, amestecă o parte din ceai cu șamponul pe care îl folosești în mod normal la o spălare. Masează părul și lasă să acționeze timp de 2, 3 minute. Ceaiul rămas îl poți combina cu apa pentru clătire.

Semințe de pătrunjel-tratament pentru căderii părului.

Se pisează bine semințele pană se obține o pulbere. După care masează bine pulberea cu vârful degetelor ca să pătrundă în piele. Lasă pulberea să acționeze pană a doua zi. Pentru a obține un rezultat optim, repetă procesul de 3, 4 ori pe lună.

Loțiunea de păr cu lămâie- te ajută să scapi de părul gras și  îți face părul mai lucios.

Se stoarce o lămâie, după aceea se strecoară, iar cu zeama obținută se masează părul. Lasă să acționeze 15 min, după aceea clătește părul. Tratamentul se face o data pe lună; în cazul în care ai pielea sensibilă, se diluează compoziția cu o jumătate de cană de apă.

În concluzie, aceste tratamente pentru căderea părului te vor ajuta să ai un păr sănătos, să iți recapeți încrederea în tine și să întorci priviri.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.