Totul despre manusi

http://sitedehaine.info/manusi/

Manusile au fost prezente inca din timpuri stravechi in istorie. Unele traduceri ale Odiseei lui Homer o infatiseaza pe Laerte purtand manusi pentru a se putea apara de maracini.
Mai tarziu prin sec X episcopii purtau manusi pentru a oficia sfanta Taina sau pentru a-si mentine mainile curate in timpul ritualurilor.
La Roma s-au raspandit incepand cu sec 11 si erau reprezentate de manusi liturgice.
Mai tarziu manusile au  inceput sa fie folosite si de catre regi, Henric al II-lea al Angliei a fost înmormântat cu mănuși pe mâini în 1189.
Cererea de mănuși din piele din anii 1100 a dus la înființarea unor companii de mănuși.http://sitedehaine.info/manusi/

Reprezentand un simbol al elegantei si al statutului manusile incep sa fie purtate si de catre regine incepand cu sec 13, fiind adesea confectionate din matase.
In sec 12-14 se purtau in Europa manusile cu 3 degete si manusile cu 5 degete. Cele cu 3 degete erau purtate doar de catre barbatii din clasa muncitoare si mai erau numite manusi ale omului de la tara.De prin sec 15 manusile devin accesorii la moda atat pentru barbati cat si pentru femei.
Până în secolul al XVI-lea, mănușile devin un accesoriu extrem de decorat, cu tăieturi, pietre, perle, dantelă, broderie, file, panglici și manșete elaborate.

Dealungul istoriei manusile din piele  au fost purtate de oameni care trebuiau să-și protejeze mâinile, cum ar fi muncitori, muncitori de câmp, bărbați și femei care aveau șoimi ca însoțitori și cavaleri implicați în bătălii și turnee. Mănușile de modă purtate de clasele superioare au fost confecționate din piele mai fină, cum ar fi tokinul.
Curiozitati despre manusi:
O mănușă roșie decorată cu bijuterii era un simbol al Imperiului Romei Sacre.
Un judecător purta mereu mănuși în timp ce judeca.
Cavalerii aruncau manusa pentru a provoca pe cineva la duel.
Demnitarul spaniol nu avea dreptul să poarte mănuși în prezența Papei și a unui rege, la biserică, înmormântări sau ceremonii.

Oamenii purtau mănuși cu o singură gaură pentru degetul mare în vremurile Vechii Rusii.
Cea mai bună piele pentru mănuși sport a fost pielea de câine.
Mănușile negre se purtau la înmormântări, mănușile galbene se purtau la vânătoare.
Alte articole interesante despre fashion puteti gasi pe https://sitedehaine.info

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.