Totul despre esarfe casmir

Esarfa este un simbol al feminitatii care emana rafinament și eleganță. De la un design floral până la o pashmina țesută ele se pot purta in fiecare anotimp deoarece ofera protectie si comfort.

Se pare ca originea esarfei este in Egiptul Antic. Despre regina Nefertiti se crede ca a purtat o esarfa sub o casca cu bijuterii extravagante.

Totul despre esarfe - http://sitedehaine.info/esarfecasmir
Totul despre esarfe – http://sitedehaine.info/esarfecasmir

In Roma Antica erau purtate si de barbati pentru a stopa transpiratia. In orientul Indepartat se purta in vechime esarfe pentru a se arata rangul, iar Napoleon Bonaporte intors din Egipt ofera o earfa cadou sotiei sale.

Vezi aici esarfe casmir dama pret

In secolul XIX incepe fabricarea salelor de casmir. Celebrul model Paisley a fost stabilit în această perioadă.

Salurile erau foarte populare atunci, iar acest lucru a facut ca regina victoria sa-si achizitioneze unul in 1842. In timpul primului razboi mondial tricotatul capata o amploare deosebita in randurile maselor. Se tricota aproape orice, de la sosete , pulovere pana la esarfe. Toate erau trimise soldatilor pe front. Apar acum niste esarfe de matase pentru piloti ce erau purtate pe sub casca.

În mod similar, în 1937 casa de modă franceză Hermès a început să importe mătase chinezească pentru a fi țesută în eșarfe luxoase pătrate. Mătasea brută importată din China a fost deosebit de puternică și mai durabilă.

Totul despre esarfe - http://sitedehaine.info/esarfecasmir
Esarfa din matase Hermes- Carpe Diem – http://sitedehaine.info/esarfecasmir

Deoarece esarfele din matase erau destul de scumpe si nu puteau fi cumparate de oricine in 1930 apare matasea artificiala. Esarfele facute din matase artificiala erau la un pret mai mic.

Vezi aici esarfe casmir dama pret

In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial modelele pentru eșarfe s-au bazat în jurul a 3 teme centrale: militar, forțe aliate și frontul de acasă. Acestea au fost deosebit de populare în rândul tinerilor îndrăgostiți și în prezent au devenit obiecte de colecție apreciate.

După încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, a crescut cererea pentru esarfe cu culori mai îndrăznețe și mai vii.

Totul despre esarfe - http://sitedehaine.info/esarfecasmir
Wesley Simpson 1944 esarfa – http://sitedehaine.info/esarfecasmir

Eșarfele modelate au atras un public larg în această perioadă. Din 1946 – 1955 compania de textile, Ascher a comandat proiecte de la artiști de top din întreaga lume. Henri Matisse, Pablo Picasso și Henry Moore

Totul despre esarfe - http://sitedehaine.info/esarfecasmir
Esarfa de Pablo Picaso 1951 – http://sitedehaine.info/esarfecasmir

Audrey Hepburn,Grace Kelly, Brigitte Bardot, Elisabeta a II-a poarta in aceasta perioada esarfe dand tonul la acest trend.

Multe case de modă și-au transferat stilul de semnătură pe eșarfe pentru a încapsula senzația brandului.

Modelele anilor 80 au fost îndrăznețe și încrezătoare.

Șalurile Pashmina care erau purtate doar de doamnele cele mai înstărite și cele mai bine conectate au fost revizuite și transformate în necesitățile zilnice ale stilului de viață ale femeii din epoca modernă. Redescoperirea calităților senzuale ale lânii de cașmir a însemnat că aceste eșarfe erau admirate pentru confortul și practicitatea lor în ceea ce privește designul.

Esarfe casmir și pasminte au crescut în popularitate, deoarece au fost incontestabil mai moi, mai calde si mai luxoase. Casmirul provine de la caprele de cașmir care locuiesc în regiunile muntoase din Kashmir, India. Exclusivitatea lor a atras o mulțime de urmări care au fost atrase de textura sa fină.

Totul despre esarfe - http://sitedehaine.info/esarfecasmir
Esarfa Pashmina 1980 – http://sitedehaine.info/esarfecasmir

De fapt, numele „Pashmina” se traduce prin „Aurul moale” în limba cașmir. În mod tradițional, caprele sunt crescute de triburile nomade care locuiesc în regiuni la altitudini foarte mari, unde temperaturile scad până la -40 ° iarna. Din acest motiv, capra Cashmere crește un palton gros pentru a le menține calde. Pe măsură ce temperaturile cresc în primăvară, acest strat este vărsat și aici este colectată lâna folosită pentru a face pashminas.

Capre Cashmir
Capre Cashmir

Multe eșarfe sunt vândute ca pashmina pe piețele turistice din întreaga lume, dar există un truc ușor pentru a testa dacă eșarfa este făcută din lână pashmina adevărată. Dacă întreaga eșarfă poate trece printr-un inel cu un diametru de 1,3 cm, puteți fi sigur că este o pasmină autentică.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.