Saci de vidat – operatiunea de comprimare

Saci de vidat

Sacii de vidat reprezinta o solutie moderna, rapida si extrem de practica pentru ambalarea si pastrarea hainelor in cele mai sigure conditii.

Si nu oricum – ci cu o economisire impresionanta a spatiului.

Sa recunoastem, fiecare dintre noi are la un moment dat o problema legata de spatiu, fie ca suntem luati cu asalt de cantitatea de haine pe care le tot strangem de la un sezon la altul, fie ca ne dam seama ca un pic mai mult spatiu liber ne-ar ajuta sa respiram mai bine, sacii de vidat pot face adevarate minuni. Ne redau linistea legata de o organizare mai buna si de un spatiu mai bine gandit. In locul teancului de haine, poti alege sa asezi o oglinda draguta, un fotoliu sau o comoda.

La toate avantajele comprimarii se adauga de asemenea pretul foarte avantajos pentru care puteti achizitiona saci de vidat. In plus, acestia nu sunt „de unica folosinta”. Ii puteti reutiliza pana cand se deterioreaza complet.

Cumparati saci de vidat, selectati articolele de vidat, asezati sacii pe o suprafata plana, deschideti-i si strecurati in interior hainele frumos impachetate.

Mai departe inchideti sacul. Pentru a face acest lucru capsati fermoarul folosind degetul mare si degetul aratator. Gliseaza foarte usor. Pentru a fi sigur ca ati inchis bine fermoarul, treceti cu degetele peste el de doua ori. Apasati putin mai tare pentru o etansare stransa si pentru a evita scaparea aerului. O sa simtiti daca exista zone unde fermoarul nu este bine sigilat. Acum aveti hainele in interiorul sacului. Deschideti valva plasata deasupra. Toti sacii de vidat sunt prevazuti cu un astfel de orificiu special pentru tragerea aerului. Pentru a deschide capacul pur si simplu asezati o mana la baza supapei, iar cu cealalta ridicati capacul.

Conectati furtunul de la aspirator in aceasta supapa. Nu aveti nevoie de capetele de aspirare. Pur si simplu folositi furtunul circular. Asezati furtunul in centrul supapei pentru o vidare sigura. Capatul circular al furtunului trebuie sa umple complet supapa. Aspiratoarele de mana nu pot fi folosite pentru aceasta operatiune.

Porniti aspiratorul. Imediat veti observa ca sacii de vidat incep sa se micsoreze o data cu indepartarea aerului din interior. Cand sacii nu se mai micsoreaza, acesta este un indiciu bun ca procesul de etansare s-a finalizat. Puteti opri aspiratorul.

Atentie: Cand vidati perne, nu extrageti tot aerul din sacii de comprimat. Extrageti aerul din sacii pana la -50% din dimensiunea originala. De ce? Pentru ca o comprimare exagerata in acest caz poate duce la deterioarea penelor si in general a umpluturii pernelor.

Dupa vidare, scoateti furtunul si inchideti capacul superior. Acest lucru va impiedica evacuarea aerului din punga.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.