Reluarea de patru ori, de patru ori ruptura

Reluarea de patru ori, de patru ori ruptura

Roxana ne scrie: „Am reluat legatura de 4 ori. Nu ne desparteam din motive intemeiate, iar atunci cand ne revedeam (de fiecare data dupa cate 4 luni) pentru „un pahar de vorba”, de kombinam de fiecare data. Ultima oara mi-a fost de ajuns si am intalnit pe altcineva. Fostul meu are numarul meu de telefon si ma suna de fiecare data de ziva mea si au trecut doi ani de cand nu mai suntem impreuna. Traiesc cu cineva dar, intr-o seara, am iesit sa beau un pahar cu el si am simtit ca daca nu m-as fi infranat (toata seara!!!) am fi reluat-o de la capat. Nu stiu ce ne atrage de fiecare data, dar am hotarat sa nu-I mai sun.”

Tentatia irezistibila a revenirii

Relatia amicala apare drept urmarea logica a unei relatii lungi care tocmai s-a terminat. Dar ea inseamna un mare efort de a rezista tentatiei, daca vrei ca, in continuare, totul sa decurga bine.

Constientizarea faptului ca un cuplu nu este etern si ca viata poate fi facuta din intalniri si despartiri, iti da in plus sanse mai mari de a iesi din „rutina” unui amor sfarsit. Aceasta te va ajuta sa rezisti tentatiilor fizice atunci cand va intalniti amandoi pentru a discuta despre vremurile frumoase de odinioara caci, asa cum marturiseste Roxana, o dragoste „peticita” are tendinta de a se rupe din nou cu usurinta!

Prietenul meu a reluat legatura cu „fosta” lui

Adriana ne scrie: „La mine, prietenul meu este cel care a reluat legatura cu „fosta” lui! Ne parasisem perechile pentru a putea sa ne traim dragostea care era ascunsa de vreo doua luni. Intre timp, prietenul meu a intrat intr-o perioada de indoieli, iar eu am suportat, evident, consecintele… Au fost saptamanile cele mai ‘grele din viata mea, ma simteam foate marginalizata si deloc respectata in toata aceasta poveste. Suntem inca impreuna, dar imi sta inca totul pe suflet…

Iertarea este foarte grea atunci cand ai fost jucat pe la spate un timp oarecare. Incerc acum sa depasesc toate acestea si sa profit de dragostea atat de fierbinte pe care el mi-o poarta la ora actuala… In speranta ca dragostea noastra va dura, deoarece el reprezinta mult in ochii mei.”

Capcanele amintirii

Raporturile cu „fostul” sunt intotdeauna ambigue. Chiar daca am decis sa ramanem „cei mai buni prieteni din lume”, amintirea apropierii afective ramane prezenta in toate relatiile pe care le avem cu el! Ca in cazul Adrianei, consecintele asupra noii sale vieti afective pot fi destul de delicate.

Cramponarea prezinta si riscul de a nu te mai intelege pe tine, de a trai un decalaj intre idealul pe care ti-I faci din dragostea trecuta si realitate.
Mona, membra a clubului „EA”, confirma faptul ca o aventura rupta este adesea greu de restabilit „M-am despartit de prietenul meu in septembrie ’98, dupa o relatie de 4 ani (am 28 de ani), deoarece eram pe cale sa fac o depresie si simteam nevoia de a fi singura pentru a-mi rezolva problemele. Timp de 1 an, nu am reusit sa ne uitam unul pe celelalt, in pofida aventurilor pe care le-am avut fiecare. Uneori revenea, dar niciodata „definitiv”.
Exact la un an dupa despartirea noastra, a venit sa ma vada si sa-mi spuna ca eu eram cea pe care o iubea si ca dorea sa o luam de la capat. Am trait cu capul in nori timp atata timp.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.