Psihologia in tenis pentru perfomanță

La Royal Tennis Academy, un sportiv care dorește să performeze va învăța:

  • Cum să își controleze gândurile

Royal Tennis Academy

 

Gândirea negativă afectează jucătorii mult mai mult decât sunt conștienți.

Fiind din ce în ce mai conștient de ceea ce gândește, un jucător își poate schimba gândurile într-o gândire mai pozitivă și bazată pe soluții.

Un jucător se poate supăra (și se întâmplă adesea) cu privire la un eveniment pe care nu îl poate controla. De exemplu – zgomotul, condițiie vremii, condiții de teren, norocul adversarului său și așa mai departe.

Fiind concentrat asupra acestor evenimente, el își risipește energia, care ar putea fi folosită pe elemente pe care le poate controla – atitudinea și efortul său, modul în care intenționează să joace.

  • Cum să își îmbunătățească concentrarea

Royal Tennis Academy

Mulți jucători încep meciul cu o concentrare bună, dar își scad nivelul de concentrare din cauza evenimentelor exterioare deranjante, a situațiilor de presiune, a reacțiilor emoționale la diferite evenimente sau altele.

Un jucător trebuie să învețe cum să se concentreze rapid și eficient pentru a putea da ce este mai bun din el pe terenul de tenis.

  • Cum să folosească vizualizarea

 

Royal Tennis Academy

Imaginile sau vizualizarea sunt extrem de utile în aproape toate aspectele jocului de tenis.

Un jucător poate îmbunătăți tehnica, strategia, abilitățile fizice și pregătirea sa mentală pentru anumite evenimente.

Folosirea vizualizării este o tehnică incredibil de eficientă, nu numai în psihologia sportului tenis, ci și în viața de zi cu zi.

  • Cum să aibă încredere în sine

Royal Tennis Academy

Încrederea este unul dintre acele elemente în care psihologia tenisului poate ajuta foarte repede și cu instrumente foarte simple.

Un jucător care nu are încredere va ezita în deciziile sale, îi va fi frică să-și asume riscuri și loviturile sale vor pierde de obicei cu puțin.

Îndoielile pot fi văzute în realitate ca mici rateuri care se întâmplă în mod regulat.

Când un jucător își construiește încrederea, este capabil să joace la maxim și nu își pierde speranța când apare o mare provocare.

  • Cum să scape de convingerile limitative

Royal Tennis Academy

Convingerile limitative sunt unul dintre cele supărătoare aspecte ale psihicului uman.

Ele sunt în mare parte profunde în subconștient și uneori sunt greu de găsit.

O credință limitativă, de exemplu, este atunci când un jucător crede că nu este bun și apoi se va autosabota în momente cruciale.

A nu avea convingeri limitative înseamnă că jucătorul acceptă total tot ceea ce se întâmplă.

Psihologia tenisului îl ajută pe jucător să le accepte și să le facă față.

  • Cum să își golească mintea

Royal Tennis Academy

Există trei principii principale ale jocului interior – liniștirea minții, lipsa de judecată și încrederea în corp. Jucătorul trebuie să învețe mai întâi să le aplice în antrenament. Și când experimentează aceste efecte în antrenament, știe ce să caute în meci.

Jucătorul va dezvolta modalități de a face față propriei minți. Va deveni conștient că are un avantaj în cele mai stresante situații din meci și asta îi va oferi încredere în sine.

Prin aplicarea constantă a acestor instrumente, un jucător devine din ce în ce mai priceput cu ele și își va găsi starea mentală ideală dacă se întâmplă să o piardă.

Înscrie-ți copilul la Royal Tennis Academy ca să treacă la următorul nivel.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.