Materiale textile din bumbac – avantaje fata de materiale din poliester

Cumpara materiale textile bumbac pentru patchwork din merceria on-line Kreativshop.ro

Bumbacul este unul dintre cel mai vechi material textil cunoscut în întreaga lume. Bumbacul este o fibră naturală care se realizează din planta cu aceiași denumire. Chiar și în zilele noastre bumbacul este materialul textil numărul 1.

Posibilitatea alegerii materialelor textile este nelimitată. Producătorii ne oferă pe piață o gamă largă de de materiale textile și țesături din care putem alege: materiale confecționate din fibre naturale, sintetice sau amestecuri de țesături.

Materialele textile se împart în două mari categori – materiale textile din fibre naturale (bumbac, lână, mătase, in, vâscoză) și materiale textile din fibre sintetice (poliester, rayon, spandex).

Foarte populare și întrebuințate sunt și materialele textile cu amestec din bumbac și fibre sintetice.

Alegerea țesăturilor variază după preferințele fiecărei persoane dar și de scopul pentru care se va folosi materialul textil și de factorii de mediu.

Care este diferența dintre materialul textil din bumbac și materialul textil din poliester?

Materialul textil din bumbac 100% este mai confortabil, oferă mai mult confort.

Cumpara materiale textile bumbac pentru patchwork din merceria on-line Kreativshop.ro
Cumpara materiale textile bumbac pentru patchwork din merceria on-line Kreativshop.ro

Bumbacul natural este o țesătură complet respirabilă, pânza realizată din bumbac este o țesătură rezistentă, foarte durabilă.Ca și preț țesăturile din bumbac 100% tind să fie mai scumpe față de materialele textile sintetice.

Poliesterul are mai multe dezavantaje decât bumbacul. Materialul textil din poliester nu este respirabil, nu permite ca pielea să respire atunci când corpul transpiră. Odată cu apariția transpirației poliesterul stă lipit de piele.

Poliesterul este rezistent la rupere deoarece este elastic dar nu este la fel de rezistent la uzură și abraziune ca pânza din bumbac natural.

Amestecurile din fibre naturale cu fibre sintetice sunt extrem de populare în articolele de îmbrăcăminte, deoarece materialele textile din amestec cu bumbac și poliester sunt disponibile într-o varietate mult mai largă de culori sau imprimeuri.

În ce privește prețul, amestecurile din bumbac și poliester nu sunt mai ieftine decât țesăturile confecționate din bumbac natural.

Țesăturile care sunt realizate din amestecuri de fibre sunt concepute pentru a oferi avantajele celor două fibre într-o singură țesătură.

Avantajul materialului textil din bumbac natural

Bumbacul este considerat țesătura vieții. Este o fibră naturală extrem de versatilă folosită pentru a fabrica diferite lucruri. Țesăturile realizate din bumbac se folosesc la articolele de îmbrăcăminte, la decorațiuni textile de interior.

Bumbacul este materialul textil al confortului, are un aspect bun și o durabilitate foarte mare.

De ce bumbacul este materialul textil cel mai iubit?

Cumpara materiale textile bumbac pentru patchwork din merceria on-line Kreativshop.ro
Cumpara materiale textile bumbac pentru patchwork din merceria on-line Kreativshop.ro

Are o durabilitate bună, este un material textil respirabil și hipoalergic. Este rezistent la uzură și absorbant. Țesătura din bumbac este confortabilă, plăcută și moale și se poate colora după preferințe, se curăță ușor și se poate amesteca perfect cu alte fibre.

Un alt avantaj al materialului textil din bumbac este că acesta este o țesătură versatilă. La ora actuală există mai multe tipuri de materiale textile din bumbac. Țesătura din bumbac netedă și țesătura din bumbac twill.

Din țesăturile simple se realizează materiale textile mai subțiri precum: percale, muslin, chambray și gingham.

Din țesătura twill se produc materiale textile mai groase precum denimul. Există și alte tipuri de bumbac precum flanel și pânza fină.

Bumbacul este țesătura timpului și alegerea perfectă pentru articolele de îmbrăcăminte sau decorațiuni pentru amenajarea locuinței. Fii creativ, indiferent dacă ești doar la începutul acestei pasiuni, ține minte de unele elemente de bază și înarmează-te cu unstensilele și accesorile necesare pentru a realiza decoratiuni frumoase.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.