Hai in Apuseni!

Pensiunea Belis
Pensiunea Vis Alpin Beliș

Exista extrem de multi straini veniti din toate colturile lumii sa ne vada tara si toti raman cu aceasi impresie buna. Arata mult mai bine decat se asteptau si au avut parte de o excursie mult mai reusita decat si-ar fi imaginat. Toti traiesc cu impresia ca tara nastra este una extem de saraca, ce nu are foarte multe de oferit, insa din punct de vedere turistic, aceasta are nu multe, ci extraordinar de multe lucruri de vizitat. Probail ca promovarea este problema, lucru la care se lucreaza destul de intens si care pare sa dea rezultate destul de bune.

Din fericire, noi, romanii avem mult mai mult timp la dispozitie sa calatorim in Romania fie ca este vorba de un simplu weekend, de sarbatorile legale si chiar atunci cand vin vacantele mari ale celor mici. Nu ne-ar ajunge insa o viata sa vedem toate acele locuri frumoase pe care tara noastra le are, locuri de nota 10, dintre care si cazare apuseni face parte. Noi, romanii, suntem indragostiti iremediabil de traditii, de mancare si nu ratam nicio ocazie sa promovam experientele memorabile pe care le avem in tara, de unde si numeroasele bloguri de turism, care trebuie sa recunoastem, ne sunt de mare ajutor atunci cand avem nevoie de informatii despre o anumita zona pe care avem in plan sa o vizitam.

Pensiunea Vis Alpin Beliș
Pensiunea Vis Alpin Beliș

In Apuseni trebuie sa mergi cu inima deschisa si cu incaltamintea adecvata! Trebuie sa fii pregatit sa lasi complet in urma agitatia urbana si a fii constient ca vei sta prost cu semnalul la telefon si vei avea garantat o vacanta reusita. Ai nevoie doar de cazare belis ca sa te convingi ca bunatatea oamenilor de aici, de cat de priceputi sunt in ale bucatariei, si astfel vei putea confirma si tu ca ospitalitatea din Tara Motilor nu este doar o legenda.

Datorita pozitionarii lor in Muntii Apuseni, pensiunile din aceasta zona rerezinta locul ideal de relaxare, departe de agitatia cotidiana. Traseele montane si padurile pline de brazii verzi ce iti vor taia respiratia te vor indemna sa redescoperi frumusetea naturii. Pe langa drumetii, oaspetii aflati la orice pensiune belis au posibilitatea de a vizita diverse obiective turistice printre care se numara Pestera Ursilor, Manastirea Izbuc, Pestera Ghetarul de la Scarisoara, Cheile Ordancusei si Pestera Poarta lui Ionele, Pestera Ghetarul de la Vartop sau Pestera Minunata, Cascada Pisoaia si Dealul cu Melci, Galeriile Romane de la Rosia Montana sau Groapa Ruginoasa.

Pe langa aerul curat de munte, dupa cum spuneam mai devreme, nu trebuie sa plecati fara sa gustati mancarea traditionala facuta de bucatarii localnici si nu va puteti intoarce acasa fara a face macar un traseu montan, unde a pozati toate peisajele spectaculoase, pe care sa le aratati celor de acasa. In timpul petrecut aici veti putea descoperi legende mai mult sau mai putin cunoscute despre locurile si oamenii care au fost odata aici si care inca mai sunt, si asta doar stand la un pahar de vorba cu localnicii, care sunt mereu dornici de a impartasi cu turistii veniti pe aceste meleaguri, istoria acestor locuri atat de vechi si frumoase.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.