Formatie de nunta sau trupa cover?

Formatie de nunta - www.prestigeorchestra.ro

La un eveniment precum o nunta sau botez, muzica este cea care va crea acea atmosfera unica, cu atat mai mult daca este live.

Formatie de nunta - www.prestigeorchestra.ro
Formatie de nunta – www.prestigeorchestra.ro

Formatia aleasa, care va canta la petrecere este cea care are responsabilitatea de a face din eveniment unul de succes. Daca muzica este buna, oamenii se vor distra, iar evenimentul va fi un succes garantat.

In ceea ce priveste muzica, exista numeroase variante pe care sa le luam in calcul, alegerea facuta depinzand doar de miri si de gusturile lor. Se poate opta pentru o trupa cover care sa vac ante live sau o formative de nunta, cu un repertoriu pe placul mirilor. Ambele sunt demne de luat in considerare, avand atat avantaje, cat si dezavantaje.

O formatie nunta are o serie de avantaje

Muzica cantata va fi live, repertoriul creat in functue de preferintele musicale nu doar ale mirilor, ci si ale invitatilor; lipsa unei formatii poate da impresia invitatului ca ceva este artificial, ca este nelalocul lui si acest lucru l-ar putea inhiba; daca iti place sa respecti traditiile, poti alege o formatie la nunta ta, valabil si pentru invitati daca acestia sunt traditionalisti.

Dezavantaje unei formatii de nunta

Formatie de muzica trebuie sa faca pauze, deci va trebui sa acoperiti timpul liber cu ajutorul unui playlist sau puteti contracta un DJ care sa puna muzica. Sunt si formatii ce asigura muzica ambientala pe timpul pauzelor; formatie de nunta va ocupa un spatiu mai mare; tarifele percepute de formatiile de nunta sunt mai ridicate; putine formatii de nunta au un repertoriu suficient de bogat care sa acopere preferintele tuturor invitatiilor.

Formatie de nunta - www.prestigeorchestra.ro
Formatie de nunta – www.prestigeorchestra.ro

Si in cazul trupelor cover exista atat avantaje, cat si dezavantaje, deci tine doar de miri sa faca alegerea potrivita, in functie de bugetul avut, de preferintele muzicale, etc. O trupa cover poate fi o alegere extrem de buna, insa inainte de a semna contractul, este foarte important sa mergi sa ii asculti live daca este posibil sau macar sa soliciti recomandari despre trupa respectiva. Verifica si repertoriul acestora, astfel incat sa poti vedea daca muzica pe care o vor canta este cea mai potrivita pentru invitatii tai. De asemenea, trebuie sa verifici daca trupa cover la care te-ai gandit dispune de un echipament profesional sau daca se pricep sa faca atmosfera. Este foarte important sa aveti o buna sonorizare si o formatie care sa ii faca pe invitati sa se ridice de la masa. De aceea spuneam mai devreme ca este foarte important sa mergeti mai intai sa ascultati formatia dorita live si sa discutati cu acestia ce ar presupune incheierea unui eventual contract. Este cea mai buna modalitate pentru a vedea daca sunt cei mai potriviti pentru a mentine atmosfera la nunta voastra si daca investitia facuta se merita cu adevarat.

Trebuie sa ai foarte mare grija cand alegi o formatie nunta care sa se ocupe de intretinerea atmosferei la evenimentul tau. Nu opta pentru ceva foarte ieftin, deoarece te poti gasi in situatia in care sa primesti ceea ce ai platit, iar rezultatul final sa fie un esec. Nu alege nici cea mai scumpa formatie gandindu-te ca ce este scump automat este de calitate. Nu uita sa iei in calcul tot ceea ce include o formative de nunte, incepand de la solisti, instrumentisti, toti trebuie platiti deci suma achitata va fi una pe masura.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.