Folosesti echipamente de protectie la locul de munca?

ECHIPAMENTE-DE-PROTECTIE-SI-LUCRU

Echipamente de protectie care ofera siguranta  si protectie in toate domeniile de lucru impotriva electrocutarii, taieriilor, loviturior si zgomotului.

Aspectul acesta  face ca echiparea profesionala sa fie potrivita domeniului de activitate si  sa tina cont de  situatii neprevazute si periculoase,  de aceea este una dintre cele mai mari  prioritati atat pentru angajator cat si pentru angajati sai.

In cazul in care calitatea echipamentului de protectie nu este de calitate ori lipseste cu desavarsire sau sunt utilizate incorect pot aparea situatii neplacute precum accidentul la locul de munca.

Angajatorii sunt obligati sa ofere angajatiilor sai instruirea necesara in domeniul sanatatii si securitatii in munca cat si a echipamentui la locul de munca.

Echipamentul de protectie trebuie achizitionat doar de la firme specializate care pot oferi documentele necesare dovedirii gradului de securitate si care indeplinesc toate normele  EU in vigoare.

Clasificarea echipamentului de protectie:
-Protectia capului
-Protectia fetei
-Protectia aparatului respirator
-Imbracamintea de protectie
-Protectia mainilor
-Protectia picioarelor

Casca de protectie ofera rolul de protectie a capului si este confectionata din materiale termoplastice.

Exista o gama mare de modele de casti de protectie fie simple, fie cu aerisiri. Mai sunt si alte accesorii pentru protectie a capului cum ar fi fesul sau sapca care ofera protectie termica.

Protectia fetei unde cel cel mai importat obiect care ofera protectie sunt ochelarii care sunt clasificate intr o gama larga modelele pot fi simple sau cu protectie UV.

Sunt situatii in care necesita protectia intregii fete unde ne putem proteja cu viziere, casti cu ecran de protectie inclus.

Protectia aparatului respirator este necesare pentru angajatii care lucreaza in anumite medii toxice fie ca este vorba de gaze,vapori sau materii aflate in aer . Echiparea adecvata  este utila cu  o masca de protectie corespunzatoare pentru a respira sanatos.

Imbracamintea de protectie este utila in functie de domeniul de activitate si mediul in care lucreaza si anume:

-echipament pentru eterior
-echipament pentru lucru cu risc chimic si biologic
-echipament pentru protectie speciala la sudura
-echipament cu o rezistenta mecanica pentru cei care lucreaza in service-urile auto
-echipamente rezistente la ploaie si condiii neprielnice
-echipament pentru iarna
-echipament reflectorizant sau fosforescent

Pentru protectia mainilor  se folosesc manusiile care au rolul de siguranta impotriva riscului de accidentare sau temperturiilor  ridicate/ scazute.De asemenea va pot proteja de umiditate sau de iritarea pielii in contactul cu substantele toxice sau caustice.

Protectia picioarelor la locul de munca se poate efectua cu incaltamintea de protectie care poate fi aleasa in functie de locul de munca si de pericolele la care esti expus.

Incaltamintea te poate proteja si de temperaturiile scazute/ridicate ori de umiditate, izolatia electrica de joasa tensiune.

Asadar luati in calcul echipamentul de protectie pentru siguranta si confortul dvs!

Compania ERIUS va poate ajuta cu informatii de specialitate privind achitizionarea a echipamentului de protectie.

Distribuie acest articol:
0

Citeste si urmatoarele Articole

One Reply to “Folosesti echipamente de protectie la locul de munca?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *