De ce sa tricotam din lana

Industria modei a capatat forme diferite de-a lungul timpului, creeand stiluri vestimentare diferite, mai indraznete sau mai clasice, cu obiecte vestimentare realizate din diferite materiale si culori. Cel mai probabil nu ai auzit demult de tricotatul din lana, insa acest concept este cautat si sustinut de marii creatori de moda din ziele noastre. O piesa vestimentara lucrata manual va valora mult mai mult decat una importata si va capata si o valoarea spirituala. De ce sa alegem tricotatul din lana si nu hainele din marile magazine?

Rezistente in timp, izoleaza caldura

Firele de tricotat din lana in merceria Kreativshop.ro
Firele de tricotat din lana in merceria Kreativshop.ro

Mai ales ca iernile au devenit lungi si geroase, hainele tricotate din lana sunt extrem de folositoare, mai ales ca izoleaza foarte bine caldura si o pastreaza pentru mult timp. De multe ori, bluza realizatat din fire de tricotat va fi mult mai calduroasa decat una confectionata dintr-un material mai gros. Datorita firelor de tricotat, haine realizate in urma procesului de tricotat din lana sunt mult mai rezistente. Se rup mult mai greu, pot fi spalate in orice conditii si cel mai important, nu li se modifica forma atunci cand le curatam la temperature inalte. Firele de tricotat sunt foarte rezistente, greu de rupt si sunt si groase. De aceea, o bluza tricotata din lana va rezista foarte mult in timp in diverse conditii.

Usoare, cu un aspect complex

Articolele vestimentare realizate prin tricotaj din lana sunt foarte usoare, astfel ca sunt extrem de comode, chiar si in anotimpul rece cand purtam mai multe haine. Datorita firelor de tricotat foarte versatile si provenite din mediul natural, hainele din lana sunt extrem de calitative, astfel incat nu ne incomodeaza niciodata. Tricotatul din lana este considerat de multi oameni ca fiind o arta, deoarece firele de tricotaj permit realizarea unui model foarte complex si colorat. Lana poare fi vopsita in diverse culori, astfel ca prin tricotaj din lana putem realiza piese vestimentare unice, personalizate.

Lana – resursa regenerabila

Tricotatul din lana este sustinut la nivel mondial mai ales in contextul poluarii planetei noastre. Lana este o resursa durabila, folosita inca din timpuri vechi si refolosita pentru alte modele de imbracaminte sau alte marimi. Firele de tricotat din lana sunt biodegradabile, motiv pentru care este incurajata achizitionarea hainelor din lana in detrimentul celor din fibre sintetice. S-a dovedit stiintific ca este si mult mai benefic pentru pielea noastra sa purtam haine realizate din materiale naturale precum lana. Fiind un material 100% natural, ofera o multime de beneficii pielii noastre si o protejeaza de frig si chiar si ploi usoare.

Desi nu se mai practica atat de mult in zilele noastre, tricotatul din lana este un procedeu cautat de multi designeri si multe case de moda. Este o tehnica grea, insa care pusa in aplicare corect are rezultate uimitoare. Hainele realizate din lana sunt foarte rezistente de-a lungul timpului, izoleaza foarte bine caldura, astfel incat uneori poate sa tina locul unei geci de iarna. Hainele din lana sunt usoare, confortabile si au un aspect placut – mai ales ca lana este o resursa biodegradabila.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.