De ce sa alegi o vacanta in Israel?

Pelerinaj in Israel - www.pelerinajisrael.ro

Israelul a fost intotdeauna o destinatie fascinanta. Din vremurile biblice si pana astazi, aceasta bucata de Pamant Sfant din Orientul Mijlociu a atras turistii din intreaga lume in Israel. De asemenea, a atras si numeroase necazuri, deoarece Israelul a fost intotdeauna o tara sensbila din punct de vedere politic si extrem de controversata. Cu toate acestea, forta cu care Israelul atrage vizitatorii este uriasa, iar problemele de zi de zi cu care se confrunta localnicii sai au un efect redus asupra acelora care vin sa viziteaze uimitoarele sale obiective istorice, locurile sfinte si frumusetea naturii.

Rezerva un pelerinaj in Israel si descopera Tara Iubirii fara Sfarsit

– o destinatie fascinanta care atrage vizitatorii din intreaga lume.

Gazduind Muntele Maslinilor, Marea Galileii si portul antic din Jaffa, e greu sa mergi undeva in Israel fara sa te poticnesti de un loc cu mare semnificatie religioasa. Cu toate astea, nimic nu se poate compara cu cetatea sfanta a Ierusalimului. Sacra pentru evrei, musulmani si crestini deopotriva, aceasta veche metropola este revendicata atat de Israel, cat si de Palestina, iar statutul sau ramane una dintre problemele de baza ale conflictului dintre israelieni si palestinieni.

Israelul – o tara minunata

Pelerinaj in Israel - www.pelerinajisrael.ro
Pelerinaj in Israel – www.pelerinajisrael.ro

Peisajele spectaculoase din Israel sunt in contrast puternic cu situatia politica delicata. Linia de orizont uimeste cu frumoasele sale turnuri cu clopote si cupola de aur a moscheii Al-Aqsa. Impartit in zone arabe, evreiesti si crestine, acest amestec cultural se traduce si intr-o scenta culinara spectaculoasa, precum si o adevarata sarbatoare pentru cei ce vor sa admire sis a se bucure de experiente minunate.

La prima vedere, orasul Tel Aviv pare din alta lume fata de Ierusalim. Inima politica si comerciala a Israelului este un oras cu zgarie-nori stralucitori, strazi mari si plaje cu nisip, cu galerii de arta contemporana si restaurante foarte bune. In contrast asadar fata de Jaffa, vecinul oras portuar cu piete intinse, docuri pietruite si ziduri vechi. Aceasta alaturare intre vechi si nou este tipica Israelului, unde orase antice ca Nazareth si Acre stau langa metropole moderne ca Haifa (care adaposteste Gradinile Bahai) si Eilat (o oaza pentru relaxare la plaja).

Peisajele Israelului sunt foarte diverse. Munti, deserturi si vai pot fi gasite in aceasta zona din Orientul Mijlociu, in timp ce Marea Moarta, Marea Rosie, Marea Galileii si coastele Mediteranei ofera spectacole unice si statiuni perfecte pentru o vacanta pe litoral.

Daca vei putea sa citesti dincolo de titluri si sa treci peste situatia politica, vei gasi o tara frumoasa, un loc cum nu vei mai gasi oriunde ai cauta pe Pamant.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.