Cum se impodobeste un brad de Craciun in jurul lumii

Știai că tradițiile diferă în fiecare țară și că în funcție de țară, se aleg diferit decorațiunile și data când se împodobește bradul de crăciun?

Cum se împodobește un brad de Crăciun în Suedia

În Suedia există un obicei foarte respectat, acela de a ține pomul împodobit fix 12 zile după Crăciun. Suedezii împodobesc bradul cu ornamente din paie în formă de steluțe, soare, lună sau cu ornamente din lemn în formă de animăluțe.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Japonia

Știm cu toții că în Japonia nu sunt foarte mulți creștini, iar ei nu sărbătoresc Crăciunul precum o facem noi creștinii.

Pentru japonezi această sărbătoare este un prilej pentru a petrece timp cu persoana iubită sau familia și de a face schimb de cadouri. Cei care aleg să împodobească un brad folosesc figurine din hârtie, adică cunoscutele origami, în special origami în formă de păsări.

Cum se împodobește un pom de Crăciun în India

În India, precum în Japonia, nu există o populație mare care este convertită la creștinism. dar și indienii au adoptat împodobirea unui brad sau mai bine zic al oricărui alt copac. Indienii au obiceiul să împodobească arborele de mango și bananierii cu tot felul de ornamente din hârtie. În India se obișnuiește să se decoreze casele și cu frunze de mango. Se crede că aceste frunze aduc noroc și bunăstare.

Cum împodobesc oamenii brazi de Crăciun în Spania

În Spania, țară cu o populație predominant convertită la creștinism, se împodobește bradul cu ornamente cu care suntem noi obișnuiți în prezent. Dar în zona Catalania, bradul este împodobit cu o figurină numită El Caganer, care se traduce prin parafrază „Omul care face lipsa mare”, ca să o spunem într-o manieră mai elegantă.

Cum se impodobeste un brad de Craciun in jurul lumii
Cum se impodobeste un brad de Craciun in jurul lumii

Nu se știe exact originea acestei figurine, dar se crede că figurina simbolizează fertilitatea și noroc. Această figurină se pune și printre figurinele care reprezintă nașterea lui Iisus, întruchipându-l pe proprietarul ieslei. De obicei, El Caganer este un bărbat cu o șapcă roșie. În prezent, aceste figurine sunt făcute după persoane reale: bărbați faimoși, politicieni, cântăreți.

Acestea au fost țările care împodobesc un brad de Crăciun cu ornamente mai interesante și inedite. Sunt sigură că nici nu ne-ar fi trecut prin cap unele dintre aceste idei de ornamente.

Să nu uităm despre ornamentele de sub brad, mă refer la cadouri. Dacă ești în pană de idei, găsești aici idei de cadouri pentru nașa, mătușa, socri, pentru barbati, femei sau idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei părinților.

Și dacă organizezi și o petrecere pentru Crăciun, nu uita să citești și despre articole care nu ar trebui să lipsească de la nicio petrecere și încă un detaliu foarte important, muzica.

Acum că am văzut cum se împodobește un brad de Crăciun în jurul lumii, tu cu ce ornament mai special împodobești bradul artificial sau cel natural?

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.