Cum să stimulați potențialul de învățare al copilului și să puneți bazele pentru dezvoltarea lor viitoare

Jucarii pentru bebelusi

Bebelușii se nasc pentru a învăța – este modul în care reusesc sa navigheze cu succes in mediul lor si sa ajunga la maturitate.

Încă din primele lor zile, micutul va începe să învețe tot ceea ce vede și experimentează. În primele 12 luni ale bebelușului, un nivel ridicat de stimulare într-un mediu informal va pune bazele solide pentru comunicarea, exprimarea și educația din anii următori.

Deci, ce puteți face pentru a vă asigura că oferiți cel mai bun mediu pentru bebelusult vostru? Ce activități pot ajuta la hrănirea acelui creier curios și la pregatirea copilului pentru viitor, pe măsură ce se dezvoltă și atinge repere importante?

Încurajați relațiile stranse, cat mai variate

Relația ta cu copilul tău este baza pentru învățare. Dacă bebelușii se simt în siguranță, sănătoși și iubiți, se vor simți liberi să exploreze și să se implice in mediul lor. De asemenea, se vor simți în siguranță interacționând cu familia și prietenii, ceea ce la rândul lor le va crește expunerea la diferite tonuri de voce, limbaj corporal, fețe și vocabular.

Oferiti stimulare

Stimularea creează conexiuni speciale în creierul copilului (căi neuronale) – acestea le permit celor mici să-și construiască înțelegerea lumii și să-și controleze mai bine interacțiunile cu aceasta. Puteți ajuta la stimularea dezvoltării creierului bebelusului prin: vorbire, cantece, citindu-le cărți cu imagini colorate, petrecând timp în aer liber – oferind diferite texturi precum nisip, iarbă și apă; jucandu-va cu jucării care au diverse părți, mișcări, forme și sunete.

Timp de joaca

Timpul de joacă este distractiv, dar oferă si multe alte beneficii pentru dezvoltarea și înțelegerea lumii. Interacționând cu mediul lor, cei mici învață abilități motrice fine – înțeleg, manipuleaza obiecte, se hrănesc; precum și abilități motorii brute, cum ar fi șezutul, târatul și mersul.

Primele 12 luni ale bebelușului sunt despre aceste repere, iar părinții și îngrijitorii sunt adesea uimiți de cât de departe ajung acești prichindei într-un timp atât de scurt.

Majoritatea acestor repere vor fi urmate de consolidarea în anii de dezvoltare care urmează, dar toate pot fi urmărite în acest moment foarte important al învățării și dezvoltării inițiale.

Pentru ca joaca este atat de importanta, iti recomandam sa alegi jucariile pentru bebelusi din oferta magazinului Kizo! Poti sa filtrezi cele 300 de articole in functie de varsta, gen, brand sau pret; sau poti naviga in voie, printre cele mai populare jucarii alese de parintii din intreaga tara.

Sa inceapa joaca!

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.