Cum sa alegi o carte potrivită ca și cadou?

Scurt ghid practic pentru a găsi cărțile perfecte

Când cauți un cadou cu semnificație, care sa transmita mai mult decat orice lucru perisabil/simbolic, alegi o carte. Dar cum te poți asigura că ea spune ceva bun? Iată câteva tactici pentru a face o alegere corecta, oricine ar fi beneficiarul norocos.

 1. Arunca o privire peste rafturile lor de cărți
  Dacă prietenul tău are o bibliotecă mare pentru cărți și o organizează într-un mod optim, poți sa vezi ce este acolo și ce nu. Vedeți ce le lipsește sau din contra, cumpara tot în aceeași linie, autori asemanatori
 2. Găsește un titlu nou sau mai puțin cunoscut al unui autor apreciat
  Astfel, mergi la sigur, indiferent de genul literar preferat de destinatarul darului tău. Gasesti azi in librariile online – precum Goldbooks.ro – o multime de carti noi, recent traduse sau tocmai scoase din “tiparnița”.Și dacă te lupți cu adevărat pentru inspirație, poți oricând să intri pe google si sa cauti toate titlurile unui anumit autor – le poți aranja în funcție de tematică sau an și asta te va ajuta enorm.
 3. Ce se întâmplă în viața lor?
  Prietena ta este pe cale să fie domnișoară de onoare, din nou? Tocmai s-a îndrăgostit? Se află la capătul puternic al unei crize existențiale sau a unei dezamagiri majore? O carte potrivită ar putea să îi schimbe perspectiva și să o motiveze sa vadă lucrurile din jur cu alți ochi sau chiar sa isi schimbe radical viața. Orice se întâmplă în viața lor, există întotdeauna o carte care să o reflecte.Cu această abordare, oferiți mai mult decât un cadou. Este atât o declarație de intenție, dar și o afirmare a prieteniei tale.
 4. Care sunt filmele și emisiunile lor TV preferate?
  Toate filmele populare de astăzi se bazează pe cărți. Acesta este un fapt dovedit, pe care îl vei găsi și tu prezentat în detaliu, pe internet. Același lucru este valabil adesea și pentru emisiunile TV. Alteori și spectacolele sunt inspirate…tot din cărți!Așadar, data viitoare când prietenul sau membru al familiei tale vorbește despre un film sau o emisiune TV pe care o adoră, ia notițe … îți va fi util când vine Crăciunul, ziua lor de naștere, sau cu orice alta ocazie.
 5. Doar … întreabă-i
  „Știi ce mă gandeam…”, rostesti cu nonșalanță într-o conversație cu el sau ea, „dacă ar exista o carte pe care ai vrea să o citești anul acesta, care ar fi aceasta? A mea ar fi … Dar ce zici de tine?”

Secretul acestei metode este planificarea. Trebuie să îi întrebi cu suficient de mult timp înainte de ziua în care oferi cadoul, încât să uite că ți-au spus respectivul răspuns, vreodată. Apoi, când va veni ziua, vor fi impresionați de cât de bine îi cunoașteți.

Mult succes si …lectura placuta!

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.