Cum alegi psihologul potrivit?

Alegerea terapeutului potrivit depinde de nevoile tale si de modul de consiliere care va functiona cel mai bine pentru tine. Exista mai multi pasi pe care trebuie sa-I parcurgi pentru a gasi un psiholog Bucuresti sau din orasul din care apartii, care sa aiba un impact real asupra vietii tale. Acesti pasi includ:

Tine cont de intuitie

Majoritatea oamenilor alerg un psiholog care ii face sa se simta in largul lor, asa ca tine cont de felul in care te simti atunci cand stai de vorba cu un psiholog. Totusi, acesta este doar un prim pas in alegerea psihologului potrivit pentru tine. Asta deoarece, desi trebuie sa ai incredere in el si sa te simti confortabil, trebuie sa te asiguri sic a vei obtine rezultate. Deoarece terapia este personala, trebuie sa simti ca psihoterapeutul tau este potrivit pentru a-ti da un confort, dar acesta nu ar trebui sa fie singurul criteriu.

Cauta mai multe informatii despre terapia pe care o foloseste

Nu orice terapie este la fel, iar pentru multe tipuri de terapie nu exista dovezi care sa arate ca ajuta semnificativ. Avand in vedere acest lucru, este important sa afli tipul de terapie pe care o foloseste psihologul. Cauta mai multe detalii pentru a fi informat.

Evalueaza stilul de terapie

Unii psihologi spun ca practia o terapie bazata pe dovezi, ceea ce un start bun, dar poate ar trebui sa ceri mai multe detalii despre pregatirea lor sau sa le vizitezi site-ul pentru a gasi mai multe informatii despre stilul lor de consiliere. Are un site web? Daca da, acesta este unul informational sau doar o reclama la serviciile lui? Aceste detalii iti indica ce asteptari poti avea de la el sau cat e de serios in ceea ce priveste munca lui. Psihologii care dau o cantitate mare de informatii utile pe site vor avea de obicei cele mai bune interese in minte si vor fi dedicati sa te ajute sa obtii cele mai bune rezultate.

E usor de inteles?

Un alt factor important atunci cand trebuie sa alegi un psiholog este sa tii cont de modul in care vorbeste. Unii psihologi au idei sclipitoare, dar nu isi pot transmite mesajul intr-un limbaj simplu, usor de inteles. Pana la urma, nu vei putea obtine rezultate daca nu intelegi ce vorbeste psihologul tau. Iti vei da seama cat de usor de inteles sunt anumiti psihologi din modul in care vorbesc, scriu pentru site-ul lor sau dupa cum vorbesc la telefon. De asemenea, ar trebui sa aiba rabdare cu toate intrebarile tale.

Incearca sa gasesti pe cineva cu o combinatie buna a caracteristicilor de mai sus pentru a obtine rezultate bune in terapia ta.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.