Cum alegeti excavatorul potrivit pentru proiectul dvs.?

Cum alegeti excavatorul potrivit pentru proiectul dvs.?

Atunci cand incepeti un nou proiect de constructii exista numeroase lucruri de planificat si aspecte care necesita multa atentie. Pentru a va usura sarcina va prezentam cateva sfaturi care sa va ajute in alegerea excavatorului potrivit.

Desi la prima vedere poate parea o misiune simpla, in realitate nu este chiar asa. In primul rand trebuie sa alegeti dimensiunea potrivita, iar pentru asta trebuie să știți care sunt opțiunile dvs.

Excavatoarele se încadrează în patru categorii principale de dimensiuni: mini, mijlocii, standard și mari.

Mini excavatoare (excavatoare compacte <6 tone)

Aceasta este cea mai mică clasă de excavatoare și sunt deosebit de utile pentru montarea în spații mici. Un alt avantaj este că excavatoarele compacte sunt suficient de mici pentru a putea fi transportate folosind camioane de clasa 1 și 2.

Mini excavatoarele sunt excelente pentru:

  • proiecte de interior
  • reparații de canalizare
  • instalații de conducte de apă
  • proiecte care nu necesită dimensiunea și puterea unui utilaj mare.

Excavatoare mijlocii (6 – 10 tone)

Acestea sunt o alegere bună pentru cei care lucrează în spații mici, dar au nevoie de mai multă acoperire și putere decât poate oferi un mini excavator. De asemenea, excavatoarele mijlocii pot fi folosite în proiecte cum ar fi construcția clădirilor și amenajarea teritoriului, oferind în același timp avantajul unei manevrabilități sporite datorită dimensiunilor mai mici.

Excavatoare standard (10 – 45 tone)

Excavatoarele standard oferă mai multă putere și acoperire, iar sistemele lor hidraulice le fac capabile să manipuleze mai multe accesorii de scule. Cele mai populare se încadrează în gama de 19–24 tone, iar această clasă este cea mai frecventă în construcțiile comerciale.

Excavatoare mari (45 de tone)

Aceasta clasă de excavatoare este utilă pentru proiecte majore de construcții și demolări care necesită puterea și capacitatea maximă. Deși excavatoarele mari sunt de neegalat în ceea ce privește puterea, dimensiunea lor vine cu dezavantaje majore – necesită deplasarea camioanelor și remorcilor supradimensionate și sunt greu de depozitat.

Pentru a putea alege excavatorul de dimensiunea potrivita trebuie sa luati in calcul cateva aspecte:

  • adâncimea de săpare – este important să vă asigurați că excavatorul pe care îl alegeți are acoperirea necesară pentru a satisface adâncimea proiectului dumneavoastră;
  • capacitate de ridicare – excavatoarele mai mari sunt capabile să ridice materiale mai mari și mai grele;
  • buget – excavatoarele mai mari sunt mai scumpe, dar alegerea unui echipament prea mic poate fi o greșeală costisitoare dacă nu reușiți să realizati proiectul în mod adecvat.
  • condițiile șantierului – luați în calcul cât de strâns este spațiul din jurul șantierului dvs. de lucru;
  • capacitatea cupei – dimensiunile excavatorului sunt determinate în primul rând de dimensiunea totală a echipamentului, dar este, de asemenea, esențial ca obiectele pe care le ridicați să se încadreze în cupa excavatorului;
  • accesoriile hidraulice – asigurați-vă că excavatorul pe care îl alegeți este compatibil cu accesoriile corecte.

Daca aveti nevoie de sfaturi si indrumare de specialitate, accesorii de excavator sau piese de schimb ne puteti contacta pe https://rku.ro/, unde consultantii nostri va stau la dispozitie.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.