Crosetat sau tricotat? Avantaje si dezavantaje

Crosetat sau tricotat? Avantaje si dezavantaje

Crosetat sau tricotat? Intrebare, la care nu exista un raspuns concret. Depinde foarte mult de persoana care alege aceste pasiuni, de a crea piese unicate.
Hainele tricotate si pufoase de iarna, caciulile, manusile, fularele sau bijuteriile crosetate sunt in zilele noastre tot mai raspandite, regasindu-le in tenditele din moda in modele si culori variate, astfel incat sa poata fi integrate cu usurinta in orice tinuta. Desi hainele confectionate astfel sunt articole vestimentare extrem de apreciate, cu un aspect unicat, tricotatul si crosetatul sunt procedee nu tocmai usoare, ce presupun multa dedicare si atentie la detalii, pentru ca rezultatl sa fie unul cu adevarat inedit. Produse cu adevarat deosebite sunt si jucariile crosetate, care au devenit tot mai cautate in ultima perioada, deoarece sunt colorate, haioase pentru copii si extrem de sigure (nu au numeroase particele mici care pot fi inghite accidental).

Mai mult decat o pasiune, crosetatul si tricotatul ofera in acelasi timp si oportunitatea de a a crea produse unicat pentru persoane indraznete si de a-ti exprima personalitatea si creativitatea intr-un mod diferit si relaxant. Diferenta dintre crosetat si tricotat poate fi destul de greu de inteles, mai ales pentru persoanele care sunt incepatoare in acest domeniu, diferenta consideraila observandu-se in tehnicile de realizare a produselor, nu si in aspectul produselor finite care de obicei sunt similare.

Crosetat vs. tricotat

Crosetatul

Crosete ieftine si de calitate in merceria on-line Kreativshop.ro
Crosete ieftine si de calitate in merceria on-line Kreativshop.ro

Crosetatul presupune folosirea unei crosete. Exista diverse tipuri de crosete, in functie de tehnicile de crosetare folosite, precum si in functie de cee ace se doreste sa fie crosetat, fiind vorba astfel de crosete din bambus, crosete metalice, crosete pentru lana si pentru ata, crosete clasice sau tunisiene.

Care sunt caracteristicile crosetatului?
– crosetatul este una dintre cele mai relaxante pasiuni, astfel ca acest procedeu imbina utilul cu placutul: ofera momente de calm si relaxare, iar in acelasi timp ofera posibilitatea de a crea haine sau obiecte decorative;
– crosetatul poate reprezenta si un bun prilej de a incepe o mica afacere deoarece se pot realiza cu usurinta haine de diferite modele si culori, care pot fi ulterior puse spre vanzare;
– pe de alta parte insa, crosetatul reprezinta una dintre cele mai grele tehnici de realizare a articolelor vestimentare, care necesita rabdare si atentie deosebita.

Tricotatul

Andrele iefine si de calitate in merceria on-line Kreativshop.ro
Andrele iefine si de calitate in merceria on-line Kreativshop.ro

Tricotatul presupune crearea sau realizarea unor obiecte vestimentare (bluze groase de iarna, fulare, manuri, caciuli) printr-un procedeu de impletire a firelor textile cu ajutorul unor ace (andrele). Tricotarea se face intr-o maniera mai moale lucru care se reflecta si in produsele create, fiind mai moi decat cele crosetate.

Care sunt caracteristicile tricotatului?
– tricotatul este o pasiune ieftina, care nu necesita alocarea unui buget prea mare, pentru a tricota fiind necesare o pereche de andrele si mai multe fire de tricotat;
– atunci cand o persoana tricoteaza, indiferent de ceea isi propune sa creeze, isi foloseste mai multe parti ale creierului precum atentia, gandirea, creativitatea, precizia sau coordonarea miscarilor, atrenandu-si in felul acesta mintea si capatand si multa indemanare;
– deoarece este o activitate care presupune multa atentie la detalii si rabdare, tricotatul se poate transforma intr-un proces anevoios si incet, care iti va ocupa o perioada lunga de timp.

In merceria on-line www.kreativshop.ro gasiti toate accesoriile pentru tricotat si crosetat, inclusiv fire de crosetat si fire de tricotat calitate premium, pentru a crea articole deosebit de frumoase prin crosetat sau tricotat. Produsele sunt de foarte buna calitate, ceea ce ofera produsului finit aceeasi rezultate.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.