Cele mai recente progrese tehnologice in sistemele de distribuitoare modulare

Gratie cercetarii si dezvoltarii intreprinse intens in acest domeniu de activitate, azi lucrurile stau foarte diferit fata de acum cativa ani. Astfel, sistemele de distribuitoare pentru incalzirea in pardoseala sunt mai usor usor si mai rapid de instalat, mai eficiente, mai robuste, cu o durata mai mare de viata si cu o rezistenta sporita impotriva apei sau factorilor externi. Cum s-a ajuns aici? Putem sa luam cateva exemple din munca renumitului producator german SBK Kunststofftechnik Neuenstein, prezent azi si in piata din Romania prin SBK Romania – reprezentant local ce distribuie si vinde echipamente de instalatii (inclusiv distribuitoare modulare):

Din ce sunt fabricate distribuitoarele modulare astazi

Cand vorbesti de incalzirea in pardoseala si de materialele de care ai nevoie pentru acest tip de instalatie, in centru se afla distribuitoarele modulare. Constructia lor nu este un secret – folosesc module din plastic, cu camere de aer integrat; piesele si componentele sunt ranforsate cu fibra de sticla.

De ce plastic?

 1. O soluție de economisire a costurilor – asadar, clientul plateste mai putin!
 2. Materialele plastice au o greutate specifică semnificativ mai mică comparativ cu metalul sau aluminiul. Prin urmare, distribuitoarele din plastic economisesc greutate, ceea ce poate fi deosebit de avantajos pentru aplicații dinamice.
 3. Poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra performanței generale a colectorului.
 4. Poate sa reduca semnificativ vibrațiile.
 5. În funcție de materialele plastice alese, se poate obține o rezistență chimică excelentă;
 6. Datorită libertății maxime în concepere, se poate realiza o potrivire perfectă.
 7. Poate crea piese sau ansambluri ce sa reziste de la -190 pana la +260 de grade Celsius.

De ce ranforsare cu fibra de sticla?

In industrie, fibra de sticlă este o alternativă rentabilă la materialele tradiționale precum betonul, oțelul, aluminiul și cheresteaua. În timp ce aceste materiale au o singură rezistență primară, fibra de sticla combină o serie de avantaje – acest lucru o face ideală pentru “construcția durabilă a viitorului”.

 1. Durabil, rezistent la apă, rezistent la coroziune și neconductiv pentru început. Astfel, fibra de sticla devine un produs uimitor ce poate fi modelat practic în orice, oferind inginerilor de proiectare posibilități nelimitate, permițând mult mai multă libertate de proiectare decât oricand pana acum.
 2. Datorită acestor caracteristici, fibra de sticlă poate realiza o piesă mai bună la un preț mai mic sau foarte competitiv cu alte materiale.
 3. Fibră de sticlă este mai puternică decât tablă, dar nu va rugini. Aceasta este, de asemenea, rezistentă la substanțele chimice corozive.
 4. Poate produse un produs mai ușor și mai puternic, ce are ca rezultat costuri mai mici pentru transport și depozitare.
 5. Spre deosebire de metal, plastic și lemn, fibra de sticla are cea mai mica expansiune si contractie cu caldura, frigul si / sau la presiune/forta.

Beneficiile directe ale acestor materiale reziliente, puse laolalta in distribuitoare modulare moderne?

 • Rezistenta la temperaturi inalte sau scazute
 • Excelente pentru instalatii de racire ori incalzire
 • Nu necesita izolare extra
 • Fac fata apei de orice tip – nu se corodeaza
 • Pierd mai putina caldura decat oricand pana acum
 • Pierd mai putina presiune decat oricand in istoria lor
 • Robustete de neegalat

Garantia oferita, rodul experientei, studiului si dezvoltarii intinse printr-o munca asidua, de zeci de ani

Pentru ca toate aceste avantaje de mai sus lucreaza impreuna pentru a oferi o mai buna fiabilitate si o calitate fara repros, nu este de mirare sa aflam ca in Romania, sistemele de distribuitoare SBK se bucura astazi de o garantie de 15 ani, pentru intreaga gama de produse (in comparatie cu 10 ani sau chiar mai putin, durata garantata de alti competitori)! Ce intra in aceasta lunga lista de articole? Actuatoare, distribuitoare de mai multe marimi si dimensiuni – pentru incalzire si racire, statii de distribuire si orice accesorii necesare.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.