Care sunt avantajele izolării cu celuloză?

In Romania, au fost construite peste 1 milion de locuinte dupa anul 1990, echivalentul a 12,7% din fondul total al tarii. Din totalul ultimilor ani, aproximativ 40% din locuinte sunt in mediul rural. In acest context, merita sa ne intrebam: cum sunt (si cum vor fi) toate aceste constructii izolate termic? Cum pot sa devina aceste locuinte mai eficiente termic si sa reduca cheltuielile de intretinere pentru proprietari?

Pentru a fi mai protejati de frigul iernii si de canicula din timpul sezonului cald, tot mai multi romani investesc in izolarea caminului.

La fel ca toate operatiunile de constructie sau amenajare concepute sa reduca facturile lunare de energie, alegerea celei corecte nu este o sarcină ușoară. Deci, care este cel mai bun mod de a izola o proprietate?

În prezent, piața este plină de dezbateri cu privire la cea mai bună izolație – avantajele izolației cu celuloza față de izolația cu spumă de pulverizare fiind în mintea multor proprietari de case.

În timp ce mulți proprietari de case sunt deja bine familiarizați cu avantajele izolației moderne cu spumă poliuretanica, avantajele izolației cu celuloză nu sunt la fel de cunoscute, după cum arată articolul următor:

De ce să alegeți izolația de celuloză?

Principalele avantaje ale izolației de celuloză sunt dublate: izolația termică și izolarea fonică. Izolația de celuloză este unul dintre cele mai prietenoase cu mediul inconjurator materiale de izolare de pe piață – fara gaze sau substante periculoase, avand peste 80% materie prima naturala – celuloza. Deci, cum îți poate izola aceasta solutie casa?

Celuloza este tratată cu un produs chimic rezistent la flacără înainte de a fi pulverizată în pereții podului, pe tevan sau în spațiile mansardei. În mod normal, se folosește celuloză suflată, dar se pot folosi si placari. Pe măsură ce izolația de celuloză se strânge strâns într-un spațiu, fluxul de aer se reduce, astfel incat căldura și zgomotul nu pot scăpa la fel de ușor.

Acest lucru funcționează în ambele sensuri – astfel ca dupa izolare, este mai dificil ca aerul rece și zgomotul să intre într-o locuinta.

Cum se compară izolația de celuloză cu spuma pulverizata?

La o prima vedere, avantajele izolației cu celuloză sunt impresionante – puteti oricum sa comparați izolația de acest tip cu ceea ce ofera spuma poliuretanica, tocmai pentru a intelege mai clar diferentele.

Totusi, pericolele ascunse de spuma pulverizata trebuie amintite – tot mai multi oameni se plang de problemele cauzate de izolarea podului sau mansardei cu acest material. In casele izolate cu spuma, s-au descoperit niveluri riscante de formaldehidă și alte gaze foarte toxice care afecteaza grav sanatatea tuturor celor care locuiesc in respectivul camin – o arata in mod dramatic si aceasta stire.

Avantajele izolarii cu celuloza

  • Celuloza Steico poate fi suflata sau pulverizata; astfel toate golurile sunt umplute, nu raman scurgeri de aer, stratul de izolare este compact si nu raman punti termice.
  • Daca la vata minerala ori bazaltica apare inevitabil tasarea (dupa 2-3 ani), la celuloza acest risc este complet inexistent. Garantat!
  • 0% – acestea sunt pierderile de montaj, la celuloza… comparativ cu 10% la vata!
  • Fara emisie de substante volatile periculoase pentru sanatatea umana si pentru mediu;
  • Izolatie fonica perfecta;
  • Durata acestui procedeu de suflare/pompare de celuloza este de doar cateva ore! Fara mizerie, fara resturi, fara emisii periculoase in timpul montajului ori dupa.
  • Uita de canicula din timpul verii, de gerul iernii, de galagia de la mansarda, de facturile mari la intretinere!

Pune confortul pe primul loc, printr-o izolatie ecologica, naturala, curata si incredibil de eficienta – cere acum o oferta personalizata pentru izolare cu celuloza Steico la www.izolatiinaturale.ro si bucura-te de facturi mai mici la energie, intreg anul!

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.