Calendar ortodox 31 decembrie un mare sfant

Calendar ortodox 31 decembrie. În ultima zi din an, credincioșii o sărbătoresc pe Sfânta Melania. Data aceasta este una importantă pentru creștinii care știu cine a fost cu adevărat această Sfântă și care a fost viața ei, pe care a trăit-o doar după cuvântul și voia Domnului. Daca vrei sa vezi cum arata calendar ortodox pe 2021 intra pe pagina celor de la calendarortodox.online

Sfânta Melania, 31 decembrie

În ultima zi a anului, o sărbătorim pe Sfânta Melania. Ea provenea dintr-o familie înstărită, de senatori. Încă de la începutul vieții sale, ea a avut un singur plan: să rămână fecioară și să facă voia și cuvântul lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, dorința ei nu a putut fi dusă la bun sfârșit, pentru că a fost silită de către părinţii săi să se căsătorească cu un tânăr nobil, Alpinian, cu care a avut doi copii. După naşterea celui de-al doilea copil, Melania şi Alpinian au hotărât să stea împreună doar ca frate şi soră.

După ceva timp, copiii lor au murit. Atunci, ea a decis să să părăsească cetatea în care locuia și să se retragă într-una din locuințele părinților ei, la țară, pentru a trăi departe de toți și toate. Acolo, ea a făcut tot posibilul pentru a-i ajuta pe cei sărmani, pe cei bolnavi, mergând prin închisori pentru a îi cerceta pe cei încuiați și surghiuniți. Mai apoi, ea a renunțat la averea ei, pe care a dat-o bisericii.

După ceva timp, s-a mutat în Africa, unde a stat 7 ani. Ea adunase de partea ei 90 de fecioare, pe care le educa după cunoștințele ei alese.

Ajunsă acolo, își va împărți restul de avere și va purcede spre Alexandria. De acolo cuvioasa va pleca la Ierusalim, unde va locui într-o chilie.
Se îmbolnăvi extrem de tare și îl chema la ea pe Teofil, episcopul Elefterupolei. Se împărtășește cu Sfintele Taine, își ia rămas bun de la surorile sale, iar înainte de a-și da sufletul în mâinile Domnului va rosti următoarele cuvinte: “Așa s-a făcut, precum a hotărât Dumnezeu!”.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.