Avantajele firelor naturale fata de cele sintetice

Avantajele firelor naturale

Atunci cand tricotezi pentru cei dragi sau pur si simplu din pasiune, ai vrea sa lucrezi cu cele mai bune materiale, materiale care sa nu ameninte cu nimic sanatatea ta sau a celor dragi. Tricotand materialul de baza il reprezinta firele pe care le folosesti. Exista 3 feluri de fire pe care le poti folosi: fire naturale, fire sintetice si fire amestec. Fiecare ofera un alt tip de rezultat, o alta experienta de tricotare si are avantaje si dezavantaje la folosire, cat si la purtarea produsului final.

Fire naturale pentru orice sezon

Firele naturale de origina vegetala se recomanda in mod special pe sezonul cald (primavara/vara) pentru ca ofera o senzatie de confort si racoritor chiar si in zilele toride de vara (de ex firele de bambus, trestie de zahar, in).

Firele naturale de origine de animala sunt recomandate pentru sezonul rece, pentru ca pastreaza caldura umana.

Firele naturale sunt cele mai indicate in crearea hainelor datorita modului in care sunt percepute de corpul uman. Firele naturale pot fi din sursa vegetala: bumbac, in, canepa sau animala: lana, matase. Bumbacul este o fibra naturala foarte apreciata de oamenii din intreaga lume datorita proprietatilor sale speciale. Firele acrilice sau cele de poliester pot leza pielea umana care este foarte sensibila sau chiar alergica la anumite materiale.

Avantajele folosirii firelor naturale:

  1. Fata de firele obtinute din materiale sintetice mai putin sau mai mult rafinate, firele naturale ocrotesc natura fiind folosite cu foarte putina prelucrare si sunt biodegradabile la aruncare. Odata nefolosite si aruncate intr-un colt se vor descompune imbogatind pamantul din care au crescut si intorcandu-se in el.
  2. Pentru persoanele cu alergii la plastic sau alte chimicale, firele naturale sunt o binecuvantare pentru ca nu prezinta niciun pericol.
  3. Firele naturale absorb lichidele cum ar fi transpiratia. Firele de plastic nu absorb prea bine transpiratia si lasa urme jenante in zonele vizate, de obicei la axile facand persoana in cauza sa se jeneze si sa promita sa nu mai poarte acea piesa vestimentara in situatii stresante sau care implica efort fizic.
  4. Firele naturale sunt mai moi, deci mai confortabile la purtare deoarece se indoaie mai usor. De asemenea, se spala mai usor decat alte fire.
  5. Spre deosebire de firele acrilice sau de poliester care se topesc in contact cu focul, firele naturale ard si se descompun complet. De altfel, firele de plastic sunt mai inflamabile decat cele naturale si se recomanda evitarea apropierii de surse de foc.
  6. Datorita procesului de fabricare care are la baza petrol, firele de poliester nu absorb apa decat intr-un procent de 0.4 si dau impresia de incalzire.
  7. Tot datorita petrolului din compozitie, firele de poliester nu sunt sustenabile si se descompun intr-o perioada de timp mai lunga decat o fac cele naturale.

Fata de firele acrilice sau poliester a caror provenienta sau ingredient nu pot fi pe deplin cunoscute ca utilizator, cumparator, firele naturale pot contine un singur ingredient a carei localitate de provenienta poate fi usor verificata.

Fire naturale Lana Gatto

Fire naturale de tricotat Lana Gatto
Fire de tricotat Lana Gatto din merceria on-line Kreativshop.ro

Din multimea de fire naturale puse la dispozitie de diverse firme, firele Lana Gatto sunt cele mai calitative si ofera cea mai buna experienta de purtare. Adica, produsul final este moale si pufos dand o senzatie de confort si stare de bine. De asemenea, sunt usor de folosit la tricotare si se spala cu usurinta.

Pentru a crea cele mai frumoase si mai delicate la atingere haine atat pentru tine, cat si pentru cei dragi sau chiar pentru afacerea ta online foloseste cele mai bune fire, despre care stii ca vor oferi o senzatie de neuitat viitorului purtator.

Distribuie acest articol:

Citeste si urmatoarele Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.