4 beneficii ale unei biciclete eliptice

Bicicleta eliptica este un aparat staţionar care ne ajută să ne menţinem în formă şi să slăbim într-un timp scurt. În orice anotimp din an, acest aparat fitness poate fi partenerul vostru cel mai bun în dorinţa de a slăbi sănătos şi frumos.

 

Fie că este utilizată la sala de fitness sau chiar în interiorul casei noastre, bicicleta eliptica prezintă numeroase beneficii pentru orice persoană care îşi doreşte să fie în permanenţă în formă. Haideţi să descoperim principalele beneficii ale unei biciclete eliptice.

 

1. Realizarea unui antrenament intens

Cu ajutorul bicicletei eliptice, putem realiza un antrenament cardio la un nivel mai intens decât cu alte aparate fitness. Exerciţiul constă în mişcarea concomitentă a braţelor şi picioarelor pe pedale. Astfel, utilizatorul stă în picioare şi îşi mişcă tot corpul în timpul antrenamentului. Aşadar, bicicleta eliptica prezintă un beneficiu major în economisirea timpului nostru şi în realizarea unui program fitness care vizează întreg corpul.

 

2. Protejarea articulaţiilor

Bicicleta eliptica simulează urcatul scărilor, fără a exercita o presiune mare asupra încheieturilor. Pentru persoanele care necesită tratament de recuperare în urma unor accidente, bicicleta eliptica este ideală datorită impactului uşor pe care îl conferă asupra articulaţiilor.

 

3. Versatilitate în utilizare

Există numeroase modele de biciclete eliptice de vânzare, cu diverse funcţii şi accesorii suplimentare. Exerciţiul pe o bicicletă eliptică poate fi executat cu ajutorul mânerelor din dotare pentru sprijinirea braţelor şi cu pedalele late pentru picioare. În plus, unele aparate dispun şi de pedale normale cu ajutorul cărora pedalarea se poate face în faţă sau în spate. De asemenea, putem să nu lucrăm braţele dacă dorim, iar astfel vom îmbunătăţi postura şi echilibrul corpului.

 

4. Nu ocupă mult spaţiu

Bicicleta eliptica oferă accesibilitate uşoară în orice spaţiu de depozitare şi poate fi ridicată cu uşurinţă pentru a schimba locul de antrenament după bunul plac. De aceea, această bicicletă poate fi utilizată cu succes de acasă, în orice moment dorim.

 

Bicicleta eliptică oferă aceleaşi beneficii ca o bandă de alergat sau ca şi alergatul, însă oferă protecţie suplimentară articulaţiilor. Aşadar, ardeţi caloriile la un nivel intens şi profitaţi de performanţa unei biciclete eliptice în orice moment!Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Cauta

Autenficare / Inregistrare